Calista

calista is ondertussen overleden na een goed gevuld leven

  we denken nog steeds aan haar.

LUXEMBURGS KAMPIOEN 2004
BELGISCH KAMPIOEN 2005

Hoe Calista bij ons kwam is eigenlijk een beetje een verhaal op zich.

Nadat we mekaar hadden ontmoet op de show in Wychen, waar ik aanwezig was met Spike, kreeg ik telefoon van Mevr. Goossens uit Nederland met de vraag of ik geinteresseerd was in een airedale pup.

Ik wist heel goed dat ik niet nestkeuze had maar toch ging ik kijken toen de pups ongeveer 6 weken oud waren.

De puppies hadden allemaal een verschillend gekleurd koordje rond de hals (airedale pups lijken echt wel sterk op mekaar en zijn anders niet van elkaar te onderscheiden). Ik had er eentje gezien dat me wel aanstond maar had daarover bewust tegen iedereen gezwegen.
Ongeveer 2 weken later reden we terug richting Nederland, in de overtuiging dat ik enkel interesse had voor dat ene teefje met het donkergeel gekleurd koordje.

Er was een delegatie fokkers vanuit heel Nederland evenals de heer Rudolf Tegeler uit Duitsland (zeer bekende keurmeester en fokker van Airedale terriers met de naam "Von Kirm") met de bedoeling de pups te keuren.
Nadat alle puppies op de tafel hadden gestaan en door iedereen uitvoerig betast en gekeurd waren moest de heer Tegeler de hondjes toebedelen aan de eventuele nieuwe eigenaars.

Zijn enthousiasme was groot en woorden zoals "unglaublich, fabelhaft, classe" waren niet uit de lucht. Stel U voor een 80 jarige man die gewoon uit de bol gaat voor deze kwaliteit.

Om een lang verhaal kort te maken, het was inderdaad het pupje dat ik op het oog had (Calista met het donkergeel koordje om de hals) dat me werd toebedeeld door de heer Tegeler. Later bleek zij wel degelijk aan de verwachtingen te voldoen.

Stamboom

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar

Foto's